Algemene Ledenvergadering

Spaar mee voor onze club!

Spaar mee voor onze club!

Hoofdmenu

Robine en Kim gaan door bij de KNVB!

Zowel Robine Kist (11) als Kim Scholts (15) kregen vorige week goed nieuws te horen: Beiden zijn door de KNVB geselecteerd om door te gaan naar de volgende selectie activiteiten van het KNVB Jeugdplan Nederland. Dat is een zeer knappe prestatie en daar is de club natuurlijk erg trots op!

 

                        Robine Kist is geselecteerd door de KNVB


Robine is +/- 3 jaar geleden overgestapt van hockey naar voetbal en viel eigenlijk direct al op vanwege haar techniek en spelinzicht. Al vrij snel maakte ze deel uit van de JO11-4M, een meiden selectieteam dat in de jongenscompetitie speelde en niet zonder succes! Op het NK van het Voetbal Talenten Toernooi wist zij met haar team 3e te worden. Sinds dit seizoen draait Robine mee bij de jongens in de selectie van de JO12-2 en doet het daar prima. Na een aantal selectierondes van de KNVB Talententrainingen, kwam er nu dus het mooie bericht over de vervolgactiviteiten. 

 

Voor Robine betekent dit dat ze 5 trainingen (en/of wedstrijden) gaat doen met de KNVB Meiden O12 van district Zuid in Reeuwijk. Hier zal zij met 20 andere speelsters uit het district verder gaan strijden voor een plekje in, uiteindelijk, een Jong Oranje(leeuwinnen) team. Super spannend dus, maar Robine gaat er vast van genieten. Ze gaat het nog ver schoppen, want ze heeft veel kwaliteit in huis! 

 

                                   Kim Scholts geselecteerd door de KNVB


Kim zit al wat langer bij de club en combineerde voetbal een lange tijd met turnen. Ze trainde ook veel met jongens en werd met de meiden van de ME1 al eens kampioen! Kim speelde eerst nog veel als aanvaller, maar koos een jaar of 2 geleden heel bewust voor het keepersvak. Op haar 13e maakte ze haar keepers debuut met een invalbeurt bij Vrouwen 1. Ook bij de keepersclinics van ADO Vrouwen viel zij al op, maar het mooiste moment was toch wel om het podium te mogen betreden tussen allemaal jongens op de selectiedag van Jonger Oranje! Dat was best stoer! Momenteel keept ze bij de jongens van V97 in de JO15-1 die Hoofdklasse spelen en heeft ze al menigmaal zeer fraaie reddingen laten zien. Hoogtepunt tot nu toe was toch wel dat zij, op een zeer prestigieus JO15 toernooi bij Blauw-Zwart, van de 10 penalties er 4(!) wist tegen te houden. 

 

Afgelopen maand had Kim 2 selectie activiteiten van de KNVB Meiden O16 van het district West en wist ze zich te plaatsen bij de beste 40 speelsters van Nederland! Dat is opzich al superknap natuurlijk, maar we weten zeker dat ze met haar inzet en fanatisme nog wel eens ver kan komen en wellicht zelfs een plek in het KNVB Meiden O16 team weet te veroveren. Het zal zeker niet makkelijk worden, maar we hopen uiteraard dat het haar gaat lukken.

 

We wensen Robine en Kim heel veel succes de komende tijd en laten zeker nog even weten of er nog vervolgactiviteiten zullen komen.

 

JS

 

© 2019-2020 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.