Blessurespreekuur
Blessurespreekuur
Blessurespreekuur
Voorschotenloop

9 jan - VLC online + offline open dag!

Rabobank

Hoofdmenu

JO11-1 door in de beker!

Zaterdagmorgen vroeg op 14 december is het nog donker. In de auto onderweg naar Katwijk hagel en stormachtige wind. Na winst in de bekerpoule is V'97 JO11-1 gekoppeld aan Quick Boys Jo11-1, een tegenstander van formaat!

 

Coach Danny appt dat we verzamelen in kleedkamer 13, geen al te best voorteken voor bijgelovigen. Na een korte instructie gaan de boys gezamenlijk naar veld 3. De sfeer is ontspannen, zoals het hoort. Met helle kunstverlichting en windkracht 7 à 8 in de rug klinkt stipt om 8.30 uur het eerste fluitsignaal. De Katwijkers zijn beter bekend met de elementen dan wij en pakken ondanks tegenwind het initiatief. Keeper Collin heeft al enkele keren reddend moeten optreden als Ayoub na vijf minuten Hugo lanceert. Hugo verslaat zijn tegenstander in de sprint en vindt ogenschijnlijk simpel het net 0-1 voorsprong voor ons.

 

Niet veel later scoort Quick Boys met een mooie volley uit een hoekschop de gelijkmaker, Collin is kansloos. Onze jongens zetten alles op alles om te scoren en Jovani heeft pech met schoten op de paal en op de lat. Uit een corner van Mees vlak scoort Hugo vlak voor rust met een vliegende kopbal de zeer terechte 1-2.

 

In de tweede helft moeten we met felle wind en regen tegen onze voorsprong proberen te behouden. Na een heerlijke steekpass van Bas gaat Mees vanaf de middencirkel op weg naar het doel van Quick Boys. Fans houden de adem in… gelukkig schiet Mees koelbloedig de bal hoog over de grabbelende keeper: 1-3! Vechtend tegen wind, regen en jagende tegenstanders wordt onze verdediging zwaar op de proef gesteld.

 

Quick Boys vindt uiteindelijk een gaatje en scoort de aansluitingstreffer 2-3, nog tien lange minuten te gaan. Onze jongens blijven combineren en zoeken de aanval, een schot van Ayoub wordt net gepareerd, corner. De goalie van Quick pakt de bal half, Hugo benut het buitenkansje en scoort zijn 3: een onvervalste hattrick (1-4)! Opluchting alom langs de kant want met deze veilige marge en 5 minuten te gaan kan het toch niet meer mis?

 

Helaas staat opgeven niet in het Katwijks woordenboek en de Quick Boys stormen massaal richting ons doel. Met de stormbal in de mast toont onze verdediging zich krachtig maar een ongelukkig moment zorgt voor 3-4.Onze jongens vechten als leeuwen maar vlak voor tijd valt de bal verkeerd en scoort Quick alsnog de gelijkmaker.

 

Ongeloof bij spelers en supporters maar zoals altijd blijft onze coach Danny rustig en roept zijn mannen bij elkaar. De schrik zit er goed in maar wat kan ons met steengoede Collin op goal in een penalty serie eigenlijk gebeuren? De jongens bekijken nagelbijtend met armen over elkaar toe, aanhangers van beide kanten durven niet te kijken. V'97 komt dankzij strakke onhoudbare penalties van Marwan en Collin Buijs wederom op voorsprong. Quick Boys krijgt een matchpoint maar tot onze opluchting gaat de bal meegevoerd door de wind heerlijk hoog over. Dan pakt Milo de bal. Door de storm kost het moeite om de bal stil te leggen maar uiteindelijk ligt de bal op de stip. Met een fantastische pegel schiet Milo de bal in de kruising en loopt achteloos terug richting juichende medespelers. Quick mag nog aanleggen voor de gelijkmaker maar opnieuw is Collin de situatie meester, we hebben gewonnen!

 

Dansend en joelend vallen de groen gelen elkaar om de nek en vieren gebroederlijk deze legendarische overwinning. Onder de meest barre omstandigheden bereikten we in het hol van de leeuw de volgende ronde, het is van grote klasse!

 

                             De overwinning gevierd met een bowlingavond!


’s Avonds vierden we het kampioenschap en de bekerzege met een bowling festijn, het was een onvergetelijke dag!

  

JR

© 2020-2021 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.