JO19-1 oefent tegen 1e divisionist SC Feijenoord JO19-1

Afgelopen zaterdag mocht onze JO 19-1, na de promotie naar de 3e divisie, het opnemen tegen SC Feijenoord JO19-1 (op de schitterende locatie Varkenoord) die gaat acteren in de 1e divisie.

PHOTO-2023-01-07-16-03-59 (3)

Van tevoren werd er met angst en beven tegen op gezien en de angst was dat de tegenstander over ons heen zou lopen. Vanaf de 1e minuut bleek het tegendeel en opnieuw bleek dat de huidige basis JO19-1 voor geen enkele tegenstander bang hoeft te zijn. Voetballend was het genieten en er werd echt gevoetbald en de ene combinatie na de andere ging richting het doel van Feijenoord. De 1e divisionist had zijn handen vol aan het goed georganiseerd staande JO19-1 en er was voor de tegenstander geen doorkomen aan (dit bleek ook aan het feit dat hun trainer steeds meer begon te schreeuwen dat het niet goed ging) .

PHOTO-2023-01-07-16-03-59De 1e grote kans was voor Sam na een goede actie van Floris, maar door de bal niet direct op doel te schieten ging deze grote kans verloren. Vlak daarna opnieuw Floris die Aymen in de diepte stuurde en helaas schoot Aymen deze grote 1 op 1 kans tegen de vuisten van de overigens goede keeper van Feijenoord. Vlak daarna een corner mee en hieruit stond een schietkans voor Donnie die met links had moeten schieten maar de onnodig actie maakte om de bal naar zijn rechterbeen te brengen. Hierdoor kon een verdediger van Feijenoord erger voorkomen. Aymen werd neergehaald in het strafschopgebied en eigenlijk dacht iedereen aan een penalty, behalve de scheidsrechter die achteraf gelijk bleek te hebben.

De 0-1 zat er aan te komen maar helaas vergaten wij de trekker over te halen. Zoals zo vaak viel het doelpunt aan de andere kant. Dit gebeurde uit een standaardsituatie (de corner kwam voor het doel en het duel werd niet gezocht en daardoor kon Feijenoord wel de trekker overhalen 1-0). Direct daarop de mogelijkheid via Ayoub maar de eindpass was net niet zuiver genoeg, waardoor de keeper het een en ander kon voorkomen. Nog een vrije trap van Amin en later Floris rand strafschopgebied maar ook deze pogingen werden verijdeld. Ook een drietal corners achter elkaar hadden niet het gewenste resultaat. De rust werd bereikt maar dit was een onterechte tussenstand (dit werd later ook medegedeeld door de trainer van Feijenoord).

Na de rust werden er wissels ingebracht uit de JO19-2, maar ook toen bleven we voetballen, al werd het steeds moeilijker omdat Feijenoord de overhand kreeg zonder veel kansen te creëren. De enige mogelijkheid was van Floris maar zijn lob was net te kort. Ook nog een actie waarbij Ibrahiem en Aymen het beter uit hadden moeten spelen, maar verder werd er niet veel meer gecreëerd. De 2e goal viel weer uit een standaardsituatie waarbij de bal werd ingekopt in de 5 meter, dus organisatorisch was dit weer onnodig. De 3-0 was een beauty vanaf 25 meter en de wedstrijd was gespeeld.

Inmiddels de laatste 5 wissels ingebracht en de wedstrijd leek te gaan eindigen in een nette 3-0. Echter werd er in de laatste 5 minuten nog een simpele goal weggeven na het dom verspelen van de bal en daarna aan de buitenkant in de dekking staan. Vlak voor tijd nog een penalty omdat er een bal tegen een hand werd geschoten (volgens de spelers buiten het strafschopgebied maar volgens de scheidsrechter niet).

Al met al een zeer nuttige oefenpot met een zeer geflatteerde eindstand, maar waaruit opnieuw is gebleken dat de groep grote stappen maakt en er een steeds sterker geheel staat, ondanks de afwezigheid van een aantal belangrijke spelers. Ook de groei van de JO19-2 spelers is opmerkelijk na een heel zwaar seizoen in de JO17 en hopelijk kunnen ze dit doortrekken naar het volgende seizoen. De komende weken weer volop aan de bak en zorgen dat we klaar zijn voor de nieuwe (zware) competitie in de 3e divisie.