Voorschoten '97 JO8-2 sluit seizoen af met toernooiwinst.

Voorschoten '97 JO8-2 sluit seizoen af met toernooiwinst

Het seizoen 2022 – 2023 begon voor het team als Voorschoten '97 JO8-3 en eindigde dit weekend met toernooiwinst als Voorschoten '97 JO8-2 op een sterk bezet toernooi bij Meerburg.

 

Voorschoten '97 JO8-2 sluit seizoen af met toernooiwinst-01

Met een team dat door kwam vanuit de JO7 aangevuld door de nieuwe talenten Joep en Naud, begon Voorschoten '97 JO8-3 aan het nieuwe seizoen. In de eerste wedstrijd werd direct de klasse getoond door een klinkende 11-1 overwinning bij VUC. Wat volgde waren een aantal mooie wedstrijden met de 17-0 overwinning tegen Scheveningen als geweldige uitschieter. Inval leider Joost bestempelde deze wedstrijd als “een beetje saai” maar daar hoorde je na afloop geen van de spelers over. Leuke en soms zelfs spannende wedstrijden volgenden in de eerste seizoenshelft.

 

Na de winterstop maakte het team een welverdiende promotie. Ze gingen verder als Voorschoten '97 JO8-2 en mochten het een klasse hoger proberen. Dat betekende natuurlijk ook sterkere tegenstanders. Om goed voor de dag te komen werd er extra hard getraind op het uitnemen van de keepersballen naar de zijkanten, samen spelen, uittrappen en indribbelen. In de eerste wedstrijd tegen ASC bleek meteen dat het niveau een stuk hoger lag, maar door goed samen te spelen wisten de mannen een 3-3 (volgens het publiek eigenlijk zelfs 3-4 overwinning) te behalen. Tegen Ter Leede thuis volgde eerste overwinning na de winterstop, het werd 6-4 en tegen RCL werd het zelfs met 5-0 gewonnen. Tot diep in het jaar wisten de toppers een ongeslagen status te behouden. Dit resulteerde zelfs in een oefenwedstrijd tegen onze eigen JO8-1. Na een prachtige 1-0 voorsprong, werd deze wedstrijd verloren met 7-4. Geen schande natuurlijk tegen een team dat twee klassen hoger speelt en vaker traint.

 

Voorschoten '97 JO8-2 sluit seizoen af met toernooiwinst-02

 

Het seizoen bleek al vroeg richting het einde te lopen, maar gelukkig waren er nog meerdere toernooien voor het team geregeld. Het eerste toernooi bij Blauw – Zwart was het zwaarst. Tegenstanders die hoger speelden, waren een maatje te groot. Gelukkig was de vreugde om de beker voor de 5e plaats er niet minder om. Wat volgde was een mooi toernooi bij Quick Boys, waarbij de nieuwe aanwinst Moustafa zijn opwachting maakte in het groen-gele tenue. In een spannende poule bleek één team net sterker en werd de tweede plek opgeëist. Als laatste volgde het toernooi van dit weekend. Het was erop of eronder voor de mannen. Het hele seizoen zou samen komen op deze ochtend.

 

Voorschoten '97 JO8-2 sluit seizoen af met toernooiwinst-01

De vele trainingen, waarbij bijna altijd iedereen aanwezig was, en de goede wedstrijden in de voorbereiding op het toernooi leverde een echt team op, waarbij altijd oog voor elkaar is en goed wordt samengespeeld. De eerste wedstrijd tegen een JO9 team van Meerburg, dus een jaar ouder, was meteen spannend. Met wat geluk werd een 2-1 overwinning uit het vuur gesleept. Tegen Oegstgeest ging het meteen een stuk beter, 3-1. De naaste belager RCL was de volgende die we moesten kloppen om het toernooi te kunnen winnen. De 1-1 eindstand was een beetje teleurstellend, daar had meer in gezeten. Voor onze laatste wedstrijd zagen we RCL onverwachts punten verspelen, waardoor we wisten dat een overwinning tegen Voorschoten '97 JO8-5 voldoende zou zijn voor de winst. Waar werd gehoopt op een Voorschotens kadootje werden de jongens na een 1-0 achterstand toch op tijd wakker. Een mooie 4-1 overwinning zorgde ervoor dat Voorschoten '97 JO8-2 het seizoen op een fantastische en passende manier wist af te sluiten.

 

Na afloop werd de titel uitgebreid gevierd. Trainers/leiders Remco en Christiaan werden bedankt door de ouders met een mooi bier-pakket en voor de spelers was er een mooie teamfoto als herinnering aan een mooi seizoen

 

Er was zelfs een prachtig gedacht gemaakt voor het team:

 

“Het sterrenteam van Voorschoten ,

Had een jaar met pieken en dalen,

Mooie overwinningen en heel veel plezier,

En na een sporadisch verlies een klein beetje balen.

 

Onder aanleiding van het duo Remco en Christiaan,

Werden we gepromoveerd van JO8’3 naar 2,

Dit betekende meer uitdaging en betere teams,

Maar het sterrenteam groeide gemakkelijk mee.

 

Met Bob, Tom en Joshua in de spits,

Geen keeper kon hun schoten weerstaan,

Dirk Jan en Chris op het middenveld,

Niemand kon ze verslaan.

 

Een verdediging met Jonathan en Mike,

Het betonnen blok deed de tegenstanders beven,

En keepers als Joep, Naud en Sverre,

Die alle ballen met gemak uit de hoeken zweven.

 

Iedere woensdag werd er getraind,

Niks hield het sterrenteam tegen,

En aan het eind van een loodzwaar seizoen,

Werden ook verschillende toernooien aan elkaar geregen.

 

Volgend jaar wordt het allemaal iets anders,

Tja, zo gaat dat in de voetballerij,

Maar we hebben altijd de herinnering aan JO8’2,

Van 10 11 vrienden en 2 trainers, strijdend zij aan zij.”

 

Dank aan alle spelers en ouders voor dit geweldige seizoen!

24-04-2024
Opleidingsavonden voor Trainers, Teambegeleiders & Ouders van Voorschoten '97!
[lees meer]
09-04-2024
Open Trainingen Vrouwen 1 Voorschoten '97
[lees meer]
07-04-2024
Fotoreportage Paastoernooi 2024
Foto's van Jan Schouten en Richard van der Peet

Laatste nieuws uit de teams

13-04-2024
Voorschoten '97 1-3 Alphense Boys
Voorschoten '97 kan geen vuist maken tegen technisch Alphense Boys
06-04-2024
Blauw-Zwart 1-1 Voorschoten '97
Fotoverslag
01-04-2024
13-1 eindigt op knappe 5e plaats op het Paastoernooi
Naast een 5e plaats bleven we ongeslagen op ons thuistoernooi!

 

© 2023-2024 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.