Voorschoten '97 introduceert voor de jeugd tot en met de J012 – het nieuwe trainen!

Voorschoten '97 is altijd bezig met het verbeteren trainingen voor de jeugd. Sommige initiatieven werken goed en andere wat minder.

 

Vanaf het nieuwe seizoen 2023 wordt geen onderscheid meer gemaakt in trainingen voor de selectie en niet selectieteams. De huidige circuittraining wordt vervangen door een nieuwe aanpak. Waar niet selectieteams ook dezelfde trainingsstof krijgen met betere begeleiding en wordt de ontwikkeling van elke speler in de gaten gehouden. Vanaf nu heet dit dan ook “het nieuwe trainen”.

 

Het nieuwe trainen NieuweTrainen

Het nieuwe trainen betekent dat alle jeugdteams tot en met de JO12

twee keer per week op vaste tijden en dagen trainen. De hele leeftijdsgroep krijgt  dezelfde trainingsstof. Op hetzelfde moment trainen ook de selectieteams en de trainers kunnen op dat moment ook bij de andere teams kijken en inzichten krijgen. Waardoor de trainers langdurig de ontwikkelingen van de spelers kunnen volgen.

 

Trainers en ouders

De jeugd TC heeft de afgelopen maanden keihard gewerkt om het nieuwe trainen voor iedereen werkbaar te maken. Het bedenken en realiseren is een belangrijke stap, maar het daadwerkelijk uitvoeren maakt of breekt het succes.

Hiervoor zijn de trainers, coaches en ouders nodig. Voor beide trainingsdagen zorgt de teamcoach dat zijn team een begeleider heeft. Dat kan de trainer/coach zelf zijn, maar voor de stabiliteit zou het nog beter zijn als er ook ouders bij zijn. Is er geen begeleider dan kan het team helaas niet trainen.

 

Trainingsvorm

De teams krijgen van tevoren in te zien welke trainingsvorm wordt gegeven. Over de uitvoering wordt nog nagedacht, maar van tevoren weet je waarop getraind gaat worden.

Op de trainingsdagen zijn voldoende begeleiders die de ouders en trainers kunnen helpen. De trainers/leider/ouders zullen de oefeningen uitzetten.

 

Aandacht voor je team

Wanneer je als team behoefte hebt om team specifieke situaties te trainen dan kan dat. In de trainingscyclus krijg je daar de ruimte voor. Mocht het alleen mogelijk zijn om een keer per week met jouw team te trainen, dan is dat ook mogelijk.

 

Trainingsschema

Het plannen van alle trainingen voor alle teams tot en met de JO12 is zeer complex. Het nieuwe trainen moet elke dag binnen een bepaald tijdslot plaatsvinden en alle velden moeten beschikbaar zijn. Tijdens deze vakantie wordt de planning nog aangepast en afhankelijkheden met andere teams besproken. Wanneer dit geregeld is, wordt het schema op de website gepubliceerd.

 

Leren

Wij zijn er van overtuigd dat het nieuwe trainen onze vereniging verder gaat helpen in zowel voetbal- als teamontwikkeling. Wij moedigen initiatieven om beter te worden aan, maar beseffen ook dat er altijd verbeteringen zijn. Daarom ook de oproep aan alle trainers en ouders om met ons contact te zoeken als je het gevoel hebt dat iets niet goed gaat, of juist wel! Het nieuwe trainen wordt elke maand bekeken en aangepast waar nodig.

 

Mede namens alle betrokken commissies,

Het jeugdbestuur

 

 

24-04-2024
Opleidingsavonden voor Trainers, Teambegeleiders & Ouders van Voorschoten '97!
[lees meer]
09-04-2024
Open Trainingen Vrouwen 1 Voorschoten '97
[lees meer]
07-04-2024
Fotoreportage Paastoernooi 2024
Foto's van Jan Schouten en Richard van der Peet

Laatste nieuws uit de teams

13-04-2024
Voorschoten '97 1-3 Alphense Boys
Voorschoten '97 kan geen vuist maken tegen technisch Alphense Boys
06-04-2024
Blauw-Zwart 1-1 Voorschoten '97
Fotoverslag
01-04-2024
13-1 eindigt op knappe 5e plaats op het Paastoernooi
Naast een 5e plaats bleven we ongeslagen op ons thuistoernooi!

 

© 2023-2024 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.