Onderling JO9 Toernooi

Afgelopen weekend speelden de JO9 teams van Voorschoten '97 een onderling toernooi. De eerste fase van het seizoen zit er alweer op, waardoor de teams drie weken stil zouden staan. Reden genoeg voor de leiders van de JO9-3 om met de andere teams een onderling toernooi te spelen. Op de JO9-7 na waren alle teams aanwezig.

In twee poules streden de teams tegen elkaar in wedstrijden van 13 minuten. De teams spelen op verschillende niveaus en om dit te kunnen compenseren werd een ‘handicap’ ingevoerd. Voor elke klasse dat het team hoger speelde dan de tegenstander werd begonnen met een doelpunt tegen. Zo begon de JO9-1 (hoofdklasse) zijn wedstrijd tegen de JO9-3 met een 0-2 achterstand, welke uiteindelijke op vakkundige wijze werd weggewerkt.

In poule A streden de JO9-1, JO9-2 en JO9-3 tegen elkaar. Het werden drie spannende wedstrijden, waarbij de JO9-1 veel moest geven om de begin achterstand weg te werken. Dit lukte uiteindelijk waardoor ze als 1e van de poule eindigden. De JO9-3 werd op doelsaldo 2e.

In poule B streden de JO9-4, JO9-5 en JO9-6. De JO9-4 pakte de volle winst. De wedstrijd tussen de JO9-5 en JO9-6 eindigde in een gelijkspel, waarbij uiteindelijk het doelsaldo ervoor zorgde dat de JO9-5 de twee plek veroverde.

Na de poulefase waren er nog kruisfinales tussen de beide poules. Als nummers drie van de poule speelden de JO9-2 en JO9-6 tegen elkaar. Vanwege het verschil in klasse begon de JO9-6 met een 3-0 voorsprong. De JO9-2 deed er alles aan om het verschil goed te maken, maar één doelpunt van de JO9-6 resulteerde in een 4-3 overwinning.

De strijd om de derde plek ging tussen de nummers twee uit de poules. De mannen van de JO9-3 moesten het opnemen tegen de JO9-5 van de jeugdvoorzitter en oud topvoetballer, Dubbeling. In een spannende wedstrijd die gelijk op ging moest de JO9-3 een 1-0 achterstand wegwerken. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd werd de beslissende 2-1 gemaakt en eindigde de JO9-3 als derde.

De finale werd gespeeld tussen de JO9-1 en JO9-4. Aangezien de JO9-4 in de 4e klasse speelt keek de JO9-1 al vroeg tegen een 4-0 achterstand aan. Dit zorgde voor enige onrust bij de jongens, want hoe kan je in 13 minuten zo’n achterstand wegwerken. Uiteindelijk bleek de JO9-1 over voldoende individuele kwaliteiten te beschikken om snel 7 doelpunten te maken, maar toch wist de JO9-4 aardig mee te spelen in de wedstrijd en zelfs te scoren. Uiteindelijk maakte de JO9-1 als favoriet zijn status waar en won het onderling toernooi.

Na afloop van het toernooi was nog een ‘derde helft’ georganiseerd in de kantine. Met dank aan Ruud Nolet stonden er voor de kinderen broodjes knakworst, limonade, mandarijntjes en boterhammen klaar. Zo werd de ochtend op een leuke manier gezamenlijk afgesloten.