Voorschoten '97 JO9-3 speelt tegen Feyenoord

Afbeelding1

Afgelopen woensdag stond er voor de mannen een hele bijzondere oefenwedstrijd op het programma. In plaats van de normale training, hadden de trainers iets anders in petto. Een oefenwedstrijd tegen Feyenoord op het jeugdcomplex Varkenoord.

Om klokslag 14:30 uur verzamelde het gehele team bij Voorschoten '97. In drie auto’s werd koers gezet richting Rotterdam. Na aankomst bij het prachtige jeugdcomplex mocht het team de kleedkamer in om daar om te kleden en een eerste wedstrijd bespreking te doen.

Afbeelding2

Op het mooie kunstgrasveld met uitzicht op het mooiste stadion van Nederland, ‘de Kuip’, begon de JO9-3 aan een echte warming-up. Het duurde even voordat de thuisploeg een extra doel had gevonden, maar toen deze aanwezig was kon de wedstrijd beginnen.

Al in de eerste minuut bleek dat de Voorschotense brigade een harde dobber zou gaan krijgen aan de veelal kleine spelers van sc Feyenoord JO8-2. Een jaar jonger en fysiek minder sterk werd door de wit-roden gecompenseerd met uitstekend positiespel. De JO9-3 had de bal nog amper een keer geraakt, of de jongens van Feyenoord stonden met 2-0 voor. Het leek een monsterscore te kunnen gaan worden, maar de geel-groenen wisten zich te herpakken.
Tim sleurde in de spits en Joshua werkte hard ondanks dat hij eigenlijk ziekjes was. Uiteindelijk eindigde de eerste helft in 5-0 voor Feyenoord.

Afbeelding3

Voor de tweede helft kregen de jongens duidelijke instructies mee om direct op de bal te spelen en op de counter te gaan loeren. Dit resulteerde zowaar in twee doelpunten. Een fantastisch afstandsschot van Mus en een mooie schot van dichtbij van Jimmy. Voorschoten stond zodoende op het scoreformulier en leidde de tweede helft (virtueel) met 0-2. Dit konden de dribbelende Kameraden natuurlijk niet over hun kant laten gaan en er werd extra gas gegeven, waardoor de eindstand van 9-2 uiteindelijk werd bereikt. Dat ze de 10 niet wisten te halen was te danken aan een sterke verdediging onder leiding van Jonathan en Mike met daarbij natuurlijk hulp van Joep de loper en Sverre aka Rico Verhoeven jr. Deze eindstand was een goede afspiegeling van de leuke en sportieve wedstrijd.

Na de wedstrijd waren de mannen natuurlijk hongerig en moest er gegeten worden voor de terugweg. Gelukkig kende de moeder van Naud een goed restaurant in de buurt. Voor velen werd zodoende voor het eerst het restaurant met de gele M betreden, reserveren was niet nodig, en werd genoten van onder andere lekkere frietjes.