Blessurespreekuur
Blessurespreekuur
Blessurespreekuur
Blessurespreekuur

Spaar mee voor onze club!

Van der Valk hotels en restaurants: Sponsor van Voorschoten '97

KOELEMAN accountants & belastingadviseurs

Hoofdmenu

Voorschoten '97 laat zege glippen in blessuretijd

 

Voorschoten '97 heeft de uitwedstrijd in Voorburg tegen Forum Sport met 1-1 gelijk gespeeld. En die eindstand kan als terecht worden beschouwd. Zuur was het wel dat de voorsprong van Voorschoten '97 uit een strafschop van Ronnie Verplancke pas in de 92e minuut werd gelijk getrokken door de gastheren.

 

 

 

Forum Sport uit Voorburg, een van de weinige derby's dit seizoen in deze eerste klasse voor Voorschoten '97. Er waren dan ook veel plaatsgenoten op de fiets, scooter of met de auto richting het gezellige complex gereden op de Prins Bernhardlaan. Ondanks dat het een echte kille novemberdag was. Maar gelukkig droog voor de toeschouwers. 

 

Bij Forum Sport staat Justin van Look onder de lat en onze oude goalie liet vanmiddag zien dat hij het keepen niet verleerd is. Hij, maar zeker ook onze Stephan van der Niet zorgden ervoor dat de stand na 70 minuten nog steeds 0-0 was. In de eerste helft kreeg Forum speler Marc du Chetenier twee kansen die Stephan van der Niet prima verwerkte. En ook kwam onze doelman als winnaar uit de verf bij een één op één situatie met de Voorburgse aanvaller Tom Bijen. Voorschoten liet zich ook niet onbetuigd. Jim van der Krogt zag twee schoten gekeerd na vlot lopende aanvallen en schot ook nog een keer naast. In de 36e minuut was het verdediger Bart Vonk die de paal trof toen hij mee opkwam bij een corner. In de daaropvolgende aanval redde Van Look ook op de inzet van Peer van Paasen. Kortom 0-0 in de rust in een niet super spectaculaire maar ook zeker niet vervelende eerste helft.

 

 

In de tweede helft werd het leuker. Wisselende fases, kansen over en weer. Toch ook goede verdedigingen met Steven Knijnenburg als heerser in de lucht en Sergio Vrede op de rechtsbackpositie. Sergio Vrede kwam ook goed op als er ruimte was en wegestuurd door Chris Guijt bediende hij Nicky Guijt die zijn schot tot corner verwerkt zag worden. Kansen over en weer, Ronnie Verplancke had in de 54e minuut de 0-1 op zijn schoen, miste op een haar na en twee minuten later moest Stephan van der Niet zich strekken en behield hij geelgroen van een achterstand. Peer van Paasen knalde in de bovenhoek tegen de vuisten van de keeper en Forum middenvelder Reinking kopte met een boogje bovenkant lat. Na een overwicht van Forum tussen minuut 60 en 70 nam Voorschoten hierna weer het initiatief. Nicky Guijt kopte over en Peer van Paasen stuitte nogmaals op de keeper. Doelpunten dus schaars bij deze twee goede keepers. En dan komt de 0-1 van de stip. Een beetje ongelukkige rare maar ook overduidelijke handsbal werd terecht als strafschop beoordeeld en Ronnie Verplancke liet Justin van Look kansloos: 0-1. Een opsteker voor de meegereisde Voorschotenaren, maar Forum Sport gaf zich niet gewonnen. Jim van der Krogt schoot nog van afstand naast maar de druk op de Voorschotense zestien werd groter. Maar zonder super kansen tot de blessuretijd zich aandiende. Stephan van der Niet hield drie scrimmages zijn doel schoon met behulp van Ramon Aronius. Hachelijke momenten maar Voorschoten leek dit te overleven. Totdat de laatste vrije trap van de middag werd genomen. Veel man in de Voorschotense zestien, en bal onderkant lat en uiteindelijk Luuk Goedbloed die de 1-1 laag binnen schoot. Een domper voor Voorschoten, maar eerlijk is eerlijk, een gelijkspel is gewoon een verdiende einduitslag vanmiddag. 

 

 

 

De echte man van de wedstrijd was de scheidsrechter, Freek van Herk die lekker liet voetballen, geen onnodige kaarten gaf en ondanks hartstochtelijke inzet van 22 spelers met een natuurlijk gemak de spelleiding ten uitvoering bracht. En dat mag ook wel eens gezegd worden! 

 

Voorschoten blijft met deze puntendeling drie punten boven Forum Sport staan en bezet een plek aan de bovenkant van de middenmoot. Zaterdag 30 november en 7 december speelt Voorschoten thuis om 14.30 uur op het vertrouwde 'Adegeest' tegen respectievelijk Die Haghe en Velo. U bent van harte welkom om ons vlaggenschip aan te moedigen.

 

Voor meer foto's zie onderstaande link:   Fotos: Luuk Oerlemans

photos.app.goo.gl/GCqtLE99wBiP64sP9

 

Het tweede elftal speelde met 2-2 gelijk tegen Verburch, na een 0-2 achterstand. 

Het derde elftal redde het niet tegen ARC en verloor met 2-4.

 

De helden van de Jo-o14-1 pakten vandaag wel de volle winst. Na een knappe puntendeling uit bij Lisse vorige week, werd vandaag Die Haghe aan de zegekar gebonden en met 8-3 verslagen. Ivy van der Valk maakte er vier en verder scoorden Stein van der Horst, Tommie Friedhoff, Vincent van der Water en Tom Vierling. Voor Tom was dit zijn eerste officiele goal in een Voorschotenshirt. Tot vorig jaar pushte hij bij de buren de ballen tegen de plank, maar na zijn switsch van teamsport afgelopen zomer zullen er nog meer goals van zijn schoen volgen, let maar op. 

 

De Jo-o13-1 won uit bij RCL met 1-3, een knappe prestatie. In dit team van de trainingsbroeders Douw maakten Joris, Sylvain en Nahome de goals. Klasse gespeeld gasten! 

 

PvP

 

© 2020-2021 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.