Blessurespreekuur
Blessurespreekuur
Blessurespreekuur
Blessurespreekuur

Spaar mee voor onze club!

Van der Valk hotels en restaurants: Sponsor van Voorschoten '97

KOELEMAN accountants & belastingadviseurs

Hoofdmenu

Broertjes Guijt verslaan VELO

Vooschoten 97 heeft de thuiswedstrijd tegen VELO uit Wateringen met 2-0 verdiend gewonnen. Op een gezellig gevuld Adegeest zagen de 439 toeschouwers dat het na de rust goed kwam. Na een 0-0 ruststand werd het 1-0 door Nicky Guijt in de 72e minuut. En vrij snel daarna 2-0 door een kopbal Chris Guijt, op aangeven van invaller Melle Rekveld.

 

 

VELO uit Wateringen, ook vorig jaar in de tweede klasse een geduchte opponent. Maar dit jaar loopt het niet echt daar in Wateringen getuige de lage positite op de ranglijst. Voor Voorschoten dan ook zaak om te winnen en daarmee de kater van vorige week weg te spoelen. Bij Voorschoten geen Sem Simonis en Bas Beijersbergen op het wedstrijdformulier, wel Oualid Maatoug voorin aan de rechterkant en Jim van der Krogt op 10. En Voorschoten liet er geen gras over groeien. Het was gedurende de eerste helft continue de bovenliggende partij met het meeste balbezit. VELO kon slecht een enkele counter plaatsen en hieruit schoot Lars van der Berg tegen Stephan van der Niet op. Voorschoten combineerde lekker maar liep een soortement vast op randje zestien. Nicky Guijt, Peer van Paasen en Oualid Maatoug waren dicht bij de openingstreffer maar slaagden niet in deze poging.

 

 

Spits Chris Guijt kreeg veel ruimte en kon naar hartelust als targetman zijn werk doen. In de 25e minuut de mooiste aanval, dwars door het centrum. Jim van der Krogt speelde Peer van Paasen aan en zijn steekbal zette Oualid Maatoug vrij voor de keeper. Zijn schot werd echter door diens voeten gekeerd. Voorschoten bleef tot de rust de betere ploeg, maar een kopbal van Oualid Maatoug en schoten van Nicky Guijt en Peer van Paasen troffen geen doel.

 

 

Na de rust wederom Voorschoten dat de eerste kansen kreeg. Koen Hopstaken kwam uit voor zijn minder sterke rechterbeen en een kopbal van Steven Knijnenburg werd van de doellijn weer weggekopt. Na deze tien minuten nam nu ook VELO het initiatief. En ook wel doordat Voorschoten '97 even in een mindere wedstrijdperiode zat. Ramon Ripson was dicht bij de 0-1 en Stephan van der Niet had een wereldredding met een mooie snoekduik op een afstandschot van middenvelder Lars van der Berg. Voorschoten moest ook noodgedwongen wisselen en aanvoerder Ronnie Verplancke en de moegestreden Oualid Maatoug verlieten het veld. De invallers Bart Vonk en Melle Rekveld brachten nieuw elan in het team van trainer Theo Ducaneaux. Onverschrokken werd de aanval weer gezocht en schoten van Nicky en Chris Guijt hadden een beter lot verdiend.

 

 

Melle Rekveld kopte de 1-0 binnen maar helaas in buitenspelpositie dus geen goal. En toen brak Nicky Guijt de ban. In de 72e minuut slalomde hij door de VELO defensie en schoot de bal vanaf links in de verre rechterhoek vanaf randje zestien: 1-0. Ontlading op Adegeest en de storm richting VELO goal hield aan. Jim van der Krogt lobte over maar in de 78e minuut was het weer raak. Melle Rekveld kwam door over rechts en zette keurig voor op Chris Guijt, die gedecideerd de 2-0 binnen knikte: 2-0. Nog tien minuten te gaan en zonder verdere problemen haalde Voorschoten de winst binnen. Peer van Paasen dacht de 3-0 te maken maar werd geklopt door de onderkant van de lat. En de rebounce viel net verkeerd voor zijn eigen voeten, wat jammer was want Peer had vanmiddag best een goal verdiend. Maar met 2-0 zijn er ook drie punten binnen. Nu stijgt Voorschoten weer op de ranglijst naar een vaste plek in het linkerrijtje. Niet gek als promovendus zullen we maar zeggen en wat wellicht nog belangrijker is, met verzorgd voetbal.

 

 

Man of the match was Ramon Aronius, hij mocht een dinerbon in ontvangst nemen gesponsoord door restaurant La Casita te Voorschoten.

Pupil van de Week, mogelijk gemaakt door LIVA, Verloskundigenpraktijk en drukkerij Royal Print, beiden te Voorschoten was Casper Kooij.

 

De trainers Theo Ducaneaux en John van Veen zullen ongetwijfeld ook tevreden zijn met de drie punten en ook met het aantal gecreëerde kansen. Volgende week het laatste klusje voor de winterstop, uit bij Nootdorp. U bent van harte welkom om ons vlaggenschip ook daar te steunen.

 

Het tweede elftal verrastte positief door met 2-1 te winnen van koploper ARC 2.

Het derde elftal won ook, vandaag met 4-2 met vier Dubbelinggoals. Twee van Remko en twee van Timon. 

Zelfs het vierde won, met 1-0, met een uitstekende scheidsrechter Christiaan Riemens, die gekleed in het zwart, het niveau van Jonathan Jonk ff gemakkelijik aantikte.

 

En dan de stoere jongens, ferme knapen van de JO13-1. Koploper ARC was vandaag een maatje te groot. Toch werd er veel strijd geleverd en een puike pot neergelegd op de vroege zaterdagmorgen. De gasten wonnen met 1-5 maar er werd door geelgroene zeker niet slecht gespeeld. 

 

PvP 

Foto's: Luuk Oerlemans

Voor meer foto's:      photos.app.goo.gl/LswoqhUaxXYfvTZf9

 

Quote van deze week, Cor van Ipenburg om 09.55 uur: 'Ook nuchtere mensen hangen wel eens een zwamverhaal op'

© 2020-2021 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.