Blessurespreekuur
Blessurespreekuur
Blessurespreekuur
Blessurespreekuur

Spaar mee voor onze club!

Van der Valk hotels en restaurants: Sponsor van Voorschoten '97

KOELEMAN accountants & belastingadviseurs

Hoofdmenu

Voorschoten '97 zaterdag wint dikverdiend van SV Nootdorp (2-4)

Voorschoten zaterdag 1 heeft onder barre omstandigheden (stromende regen, harde wind en moerasveld) een prachtig slot aan de 1e seizoenshelft gebreid. In een uitstekende wedstrijd, met name voor de rust, heeft het vlaggenschip van Voorschoten '97 een dikverdiende zege op SV Nootdorp behaald. Lange tijd zag het ernaar uit dat de wedstrijd alsnog zou worden afgelast maar de scheidsrechter en de beide ploegen hadden geen zin om volgende week zaterdag nog eens op te treden. Vanaf het eerste fluitsignaal liet Voorschoten '97 zien dat er deze middag voor SV Nootdorp weinig te halen viel. Ondanks het zeer slechte veld combineerde zaterdag 1 er lustig op los en het was een wonder dat er het eerste kwartier niet werd gescoord; doelpogingen van Jim vd Krogt (geblokte bal), Nick (schot net naast) en Chris Guijt (bal van de doellijn). Slechts één uitval leverde SV Nootdorp direct de voorsprong op: Bart Vonk zette een sliding in maar op een dergelijk veld gleed hij tegenstander en al onderuit: strafschop 0-1 door Sehat Cakmak. Voorschoten '97 liet zich hierdoor niet van de wijs brengen, het wachten was op de gelijkmaker. Tien minuten later kopte Steven Knijnenburg een voorzet op maat van Jim vd Krogt keihard binnen (1-1). SV Nootdorp werd daarna bij vlagen overklast, Nick Guijt tekende de 1-2 voorsprong aan op de zijn bekende wijze,

Het wachten was op de 1-3 en 1-4 maar door kunst-en vliegwerk hield SV Nootdorp tot de rust stand. Tijdens de rust overwoog de scheidsrechter het duel alsnog te staken maar in goed overleg met beide ploegen werd de wedstrijd toch hervat. Het eerste kwartier van de 2e helft werd het door de zeer zware omstandigheden hotse-knotsvoetbal hetgeen de 22 acteurs niet was aan te rekenen. Daarna nam zaterdag1 toch het heft weer in handen: een verradelijk schot van Oualid Matough kon de SV Nootdorp-doelman niet goed verwerken en Chris Guijt was er als de kippen bij om de bal in te tikken (1-3). De buit was binnen, slechts de vraag of Voorschoten '97 nog zou scoren. Uit een prachtige actie en dito voorzet van de sterk invallende Melle Rekvelt scoorde Jim vd Krogt met een mooie omhaal (1-4). Hierna kreeg linksback Koen Hopstaken via een snelle uitval nog een goede mogelijkheid om de score te verhogen maar schoot hard voorlangs het doel. Voorschoten '97 geloofde het nu wel waardoor SV Nootdorp voor de statistieken nog een keer tegen scoorde (2-4).

Een prachtig slot van de eerste seizoenshelft. Dit geldt ook voor zaterdag 2 dat ook met enkele invallers verdiend 3 punten van Schipluiden naar Voorschoten meenam. Door dit resultaat staat Voorschoten '97 za.2 op een gedeelde 3e plaats op de ranglijst en met 10 punten uit 4 wedstrijden bovenaan in de 2e periode; een knappe prestatie in een steeds wisselende opstelling.

De resultaten van zaterdag 1 en 2 zijn tot de winterstop des te opmerkelijker, gezien het aantal blessures dat de selectie heeft geteisterd en nog teistert, om een paar spelers te noemen: Martijn Hoogeboom, Sem Simonis, Bas Beijersbergen, Shemiel Constancia, Ramon Aronius, Segio Vreede. De komende weken zal er door de medische staf alles aan worden gedaan om op 25 januari 2020 weer met een meer dan volwaardige zaterdag-selectie aan te kunnen treden. Vooralsnog heerst er bijzondere tevredenheid over de resultaten en het vertoonde spel van zaterdag 1 en 2. Een compliment hiervoor aan de voltallige staf en begeleiding met de ondersteuning van de VTC. De komende week verschijnt op de VS'97-site een overzicht van de selectie-spelers die nu al hun ja-woord hebben gegeven om volgend seizoen deel uit te maken van de zaterdag-selectie.

© 2020-2021 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.