Blessurespreekuur
Blessurespreekuur
Blessurespreekuur
Blessurespreekuur

Spaar mee voor onze club!

Van der Valk hotels en restaurants: Sponsor van Voorschoten '97

KOELEMAN accountants & belastingadviseurs

Hoofdmenu

Zondagselectie verblijft in Spanje voor deelname aan de Copa Carihuela

Zondagselectie verblijft in Spanje voor deelname aan de Copa Carihuela

 

Van donderdag 9 t/m 12 januari is de zondagselectie van trainer Huib van Oostrom Soede op trainingskamp geweest in het Spaanse Torremolinos. Men verbleef in het hotel MS Amaragua, wat gelegen is in het badplaats gedeelte van de stad, genaamd La Carihuela. Voor sommigen wellicht bekend van de gelijknamige tv serie die op RTL5 te zien was. Naast een training op de vrijdag, stond op de zaterdag ook deelname aan de Copa Carihuela gepland. Noemenswaardig was ook de aanwezigheid van J019-spelers Christian Dekker en Jesse Vijlbrief. Hieronder leest u hoe het de selectie aldaar vergaan is.

 

Dag 1, donderdag 9 januari:

 

Een vroegertje voor de meesten, om 05:15 uur moest er verzameld worden bij het clubhuis om aldaar de bus in te stappen richting Eindhoven Airport. Na het inchecken, broodnodige koffie en ontbijtjes werd er om 11:00 uur koers gezet richting Malaga. Na een vlucht van +- 2,5 uurtjes werd er voet op Spaanse bodem gezet. Namens de organisatie van het toernooi stond er keurig een bus klaar om de selectie naar het hotel te brengen. Na het inchecken werden de kamers even grondig geïnspecteerd, maar al snel kwam de selectie bijeen voor een eerste cerveza op het terras van het hotel.

De selectie had deze donderdag in principe ‘’vrij’’. Er werd besloten om een kijkje te nemen bij het Euro Cafe, waar idd een biertje een euro kostte. Dat deze gretig aftrek namen spreekt voor zich. Het Spaanse warme weer maakt de man immers dorstig.

 

Het avondeten werd geserveerd bij plaatselijk Italiaans restaurant Sotto Voce, waar men genoot van een pizza of pasta.

Na het eten werd het plaatselijke nachtleven bezocht, iets wat een groot aantal heren tot in de vroege uurtjes vol hield.

 

 

Dag 2, vrijdag 10 januari

 

Iedereen keurig op tijd voor het ontbijt, wat vermoeide gezichten her en der (hoe zou dat nou komen?).  Vandaag stond er een training op het programma. Om 12:00 uur kwam de bus voor rijden en om 12:30 uur aanvang training. De vrije uurtjes tussen het ontbijt en de training werden vooral gebruikt om nog even bij te slapen, of om van het zonnetje te genieten.

Nadat iedereen weer een beetje APK was werd er koers gezet richting Campo Futbol El Tomillar. Onder leiding van Huib werd hier een pass trap en afwerk oefening gedaan, gevolgd door een afsluitende grote partijvorm. Even bezig zijn in het Spaanse zonnetje was toch wel lekker.

Na de training even snel opfrissen in het hotel en op naar restaurant DO, alwaar een heerlijke lunch voor de selectie klaar stond. Na deze lunch weer een paar vrije uurtjes tot aan het diner. Menig speler zocht de hotelkamer op, een aantal mannen maakte een wandeling langs de boulevard en de rest zocht het Euro Cafe weer op. Ook vandaag maakte de Spaanse zon je weer erg dorstig.

Diner werd deze avond geserveerd in Bar America, een lokaal tapas restaurantje. Wat kleine hapjes vooraf en gevolgd door een heerlijke paella.

 


 

Dag 3, zaterdag 10 januari:

 

Vandaag werd er koers gezet richting Ciudad Deportiva de Cartama. Hier ging de 1e editie van de Copa Carihuela plaats vinden. Naast Voorschoten '97 waren de deelnemers als volgt:

 

- VV Monnickendam

- DAVO United Haarlem

- UVS Leiden (JO-19)

- CF Torremolinos

 

Wedstrijdjes werden gespeeld over 25 minuten en stonden onder leiding van de binnen Voorschoten '97 bekende scheidsrechters Donovan Ton en Wessel Smit.

 

Voorschoten mocht als eerste het spits afbijten tegen USV JO-19. Dat de avonden van daarvoor nog een beetje in de benen zat was nog wel wat te merken. Voorschoten speelde een slordige, niet heel beste wedstrijd en verloor van de Leidse buren met 1-0.

De tweede wedstrijd ging tegen het team van Monnickendam. Een zaterdag eersteklasser, dus men kon aan de bak. Een beter Voorschoten dan in de eerste wedstrijd. Er werd compacter en simpeler gevoetbald en men kwam tot een aantal goede kansen. Uiteindelijk bleef deze wedstrijd steken op een 0-0, maar daar kon men best tevreden mee zijn.

De derde wedstrijd tegen het lokale team van Torremolinos. Een wedstrijd waarin Voorschoten de betere was en kon zorgen voor een verdiende 2-1 winst door 2 doelpunten van Justin Aschman.

 

Door omstandigheden kon de 4e wedstrijd tegen DAVO uit Haarlem niet doorgaan, waardoor het toernooi iets eerder afgelopen was.

 

Na het toernooi werd er weer koers gezet richting hotel om nog even van wat vrije tijd te genieten. Een aantal heren besloot het zwembad in te duiken, een ander genoot onder het genot van een biertje van de wedstrijd Tottenham – Liverpool

 


Het diner van die avond werd georganiseerd door restaurant Florin, alwaar een Indische maaltijd werd genoten. Na het diner ging de voltallige selectie richting beachclub El Horno, waar de slotavond en prijsuitreiking van de Copa Carihuela plaats vond. Aanvoerder Bryan Hilders kon uiteindelijk de 4e prijs in ontvangst nemen uit handen van oud-international en Ajax legende Johhny Rep.

Dag 4, zondag 11 januari:

 

Deze dag stond volledig in het teken van de terugreis. Al heel vroeg in de ochtend (06:00 uur) werd de selectie opgehaald om richting Malaga Airport te gaan. Na een spoedig vluchtje en busritje kwam iedereen rond de klok van 13:30 uur weer moe maar voldaan in Voorschoten aan.

 

Een speciaal woord van dank gaat uit naar Bryan Hilders, die als aanvoerder van het elftal heel veel heeft geregeld om dit trainingskamp mogelijk te maken. Klasse Bryan!

 

Tevens dank aan de organisatie van de Copa Carihuela (waaronder Marinus van der Peet) voor het tot in de puntjes verzorgde trainingskamp.

 

Dank ook voor de sponsoren Fratelli Voorschoten en de ‘’vaste zondag kern’’. Top dat jullie hebben willen bijdragen aan een onvergetelijk weekend.

 

Ook (interim) bestuur Voorschoten '97 bedankt voor jullie flexibiliteit.

 

Voor een sfeerimpressie, zie link; https://photos.google.com/share/AF1QipNwpREpTlxl69nyJ12sMUA4-hxlJwItfcY-rymSRvJnPICtIAWt7Sf5SEaA2w3DHw?key=Z1p3bUlNUDRvLXR1WTJBcldYSU56MXlSMzNUZV9R

 

Namens de zondagselectie,

 

Chris van der Mijn.

© 2020-2021 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.